logo transparent
gustav-bw-top

Nu är vi äntligen igång!

Då är vi äntligen igång med vårt nya ideella välgörenhetsprojekt. Sedan Gustav somnade in i januari 2014 efter att ha varit cancersjuk i 11 av sina 12 år, så har vi i familjen reflekterat och funderat över tiden som Gustav var sjuk.

Vad var det som var viktigt? Vad var det som gav glädje till Gustav och familjen? När var Gustav som gladast?

Efter mycket funderande kom vi fram till att Gustav och familjen var som gladast när vi gjorde saker tillsammans. Och vi gjorde väldigt mycket tillsammans. Vi reste ofta, både långt och kort. Vi gjorde utflykter. Vi fikade osv. Många av de aktiviteter som vi varit på har arrangerats av eller möjliggjorts genom Barncancerfonden Södra. Gustav fick vara med om väldigt mycket och det är tack vare det vi kan säga att Gustav levde ett helt liv, fast på kortare tid. 

Nu vill Gustavs familj och vänner ge tillbaka till Barncancerfonden Södra och samtidigt hedra minnet av Gustav. Vi vill tacka för all hjälp familjen fått och samtidigt se till att andra drabbade barn får ta del av samma mjuka hjälp som Gustav fick och att de också får uppleva samma glädje och drägliga tillvaro trots sina allvarliga sjukdomar.

Därför startar vi nu ett nytt ideellt välgörenhetsprojekt till förmån för Barncancerfonden Södra. Projektet heter ”Gustavs Vänner – hjälper barn med cancer”. Huvudsyftet är att samla in så mycket pengar som möjligt till Barncancerfonden Södra. 

Under ett års tid kommer projektets drygt 20 deltagare att träna inför en cykelutmaning. Som ett manifest mot barncancer kommer teamet att cykla 100 mil under 6 dagar i Italien tillsammans med Bernt Johansson som tog OS-guld i Montréal 1976. Parallellt med träning och förberedelser kommer laget att arbeta med insamlingen till Barncancerfonden Södra. För att samla in pengar planerar teamet att genomföra ett flertal olika events som t ex konsert, auktion, välgörenhetsfest, motionslopp och liknande. Dessutom kommer tröjplatser för företags logotyper att säljas i sponsorpaket.

Vi hoppas att det finns många generösa människor ”där ute” som vill hjälpa oss nå vårt mål. 
Vill ni hjälpa till? Vill ni skänka pengar? Vill ni bli företagssponsor? 
Läs mer på vår hemsida och ta sedan kontakt med oss så blir vi och alla de cancersjuka barnen glada. 
Hjälp oss också att sprida informationen om Gustavs Vänner.

Tack!
MVH Mattias, lagkapten Gustavs Vänner

Adress

Gustavs Vänner
c/o Mattias Holgersson
Vässarögatan 42
257 33 Rydebäck

Bankgiro: 560-2719

Kontakt

Tel: 0708-965 975
Mail: info@gustavs-vänner.se
Webb: www.gustavs-vänner.se