logo transparent
gustav-bw-top

Gustav, tänk om du…

Gustav, tänk om du kunde se oss...

Blogg Kick-off 1

I helgen var Gustavs Vänner på kick off i Småland. Bolmsö lägergård invaderades av ett femtiotal vuxna, barn och hundar (!). Solen strålade och vi i kapp med den. Vi var alla där av samma anledning  – vi vill hjälpa barn med cancer! Vi vill göra allt vi kan för att ge de barn som är sjuka nu lite guldkant på tillvaron. Alla var där för att vi vill göra skillnad på riktigt och för att hedra minnet av Gustav.

Gustav, tänk om du kunde se oss när vi grillade korv över öppen eld, när vi paddlade kanot på Bolmen , när vi hade möte om vad vi ska göra för aktiviteter för de sjuka barnen, när grabbarna bastade och hoppade i den kalla sjön, när vi stod och svettades i köket tillsammans med din favoritkock, när vi lekte lekar och inte minst när vi sov (eller försökte sova) i stora sovsalar. Vad stolt du hade varit över oss! Vad jag önskar att du hade varit med Gussi! Molto bene! Det är vad du hade sagt!

Blogg Kick-off 2          Blogg Kick-off 3

Vi har nu satt riktlinjer för vad vi ska göra för aktiviteter för att uppnå vårt mål som är att samla in mint 500 000 kronor till Barncancerfonden Södra. Det som är speciellt med vårt projekt är att vi kommer att kunna ”ta och se på” det vi ger. Alla privatpersoner och företag som blir Gustavs Vänner under året kommer att kunna få se de sjuka barnen och deras familjers glädje över de aktiviteter som Barncancerfonden Södra kan göra för de pengar vi samlar in.

De pengar vi samlar in kommer förmodligen inte att öronmärkas för något specifikt ändamål utan kan användas till en rad olika aktiviteter. Vi vet att de resor Barncancerfonden Södra anordnar vartannat år till Legoland brukar kosta ungefär en halv miljon. Pengarna vi samlar in kan vara en hjälp till Legolandresan, onsdagsmiddagarna på avdelning 64, små utflykter för barnen och deras syskon, eller kanske som stöd till de olika grupper som finns (tex unga vuxna, vi-som-mist etc).

Gustav hade alltid roligt när han fick vara med på någon aktivitet som Barncancerfonden Södra anordnade. Ibland var det något som han var iväg på ensam som tex ett besök på Tropikariet i Helsingborg eller en helg på High Chaparral. Men allt som oftast handlade det om aktiviteter för även syskon och föräldrar. Vi vet att många familjer hamnar i ekonomisk knipa när deras barn blir allvarligt sjukt. Föräldrarna blir ofta sjukskrivna och det kan bli ett ordentlig tapp i familjeekonomin. Det finns kanske inte pengar till att göra något roligt. Det är här Barncancerfonden Södra kommer in och kan ordna aktiviteter till subventionerat pris eller rentav gratis.

Under året kommer vi att berätta en del små historier om Barncancerfonden Södra, vilka aktiviteter som gjorts och vad de har betytt för de drabbade barnen och familjerna.

Vi vill så gärna att fler vill vara med och hjälpa oss att göra skillnad. Bli Gustavs Vän du med ♥

Vid tangentbordet

Anna Holgersson

Gustavs mamma

 

 

 

 

 

Adress

Gustavs Vänner
c/o Mattias Holgersson
Vässarögatan 42
257 33 Rydebäck

Bankgiro: 560-2719

Kontakt

Tel: 0708-965 975
Mail: info@gustavs-vänner.se
Webb: www.gustavs-vänner.se