logo transparent
gustav-bw-top

Ljusglimtar

030927motorcykel2

Bilderna i detta inlägg är tagna för snart 11 år sedan på Legoland & Lejonparken i Danmark. Gustav var då drygt två och ett halv år gammal. Nio månader tidigare hade läkarna upptäckt en stor tumör i bakre skallgropen. Gustav opererades och påbörjade sin långa kamp mot cancern. Efter operationen var han svårt medtagen. Från att ha varit en kille som lärde sig gå tidigt och som älskade att springa omkring förändrades allt över en kort period. Efter den svåra operationen kunde han inte svälja ordentligt längre, han kunde inte gå och han kunde knappt sitta. Det enda han ville var att ligga på sidan med sin nyfödda lillebror vid sin sida och så ville han att vi skulle läsa saga för honom. Efter operationen påbörjades en lång cellgiftsbehandling och samtidigt försökte vi träna honom på att lära sig sitta och gå igen. Det var en väldigt tuff tid för vår lilla familj och vi spenderade mer tid på sjukhuset än hemma under de första nio månaderna. 
 
Under vår sjukhusvistelse fick vi höra om Barncancerfonden Södra, en ideell förening som hjälpte de cancersjuka barnen och deras familjer. Vi fick höra att de skulle arrangera en resa till Legoland. Vår första reaktion var något tveksam. "Här sitter vi med ett dödssjukt barn som har svåra problem efter sin första operation. Vi lever i fullständig ovisshet och rädsla över att förlora vårt barn. Inte kan väl vi åka iväg på en resa för att ha kul!? Hur skulle vi kunna ha roligt när vi mår så dåligt som vi gör? Och Gustav som inte kan gå, som har ont och mår dåligt." Men så fel vi hade! Vi åkte iväg med Barncancerfonden Södra till Danmark och det var tur det. Jag och Anna stod med tårar i ögonen och såg på när Gustav tjöt av förtjusning över leksaker och åkattraktioner. Den glädjen vi såg i Gustavs ögon glömmer vi aldrig. Gustav fick också tillfälle att leka med de andra sjuka barnen, fast utanför sjukhusmiljön. Även för oss föräldrar var det en givande resa. Vi fick tillfälle att lära känna de andra föräldrarna och dela erfarenheter med varandra. Många av dem vi lärde känna där är vi fortfarande vänner med.
 
Den här typen av aktiviteter som Barncancerfonden Södra arrangerar är såååå viktiga. Stora som små aktiviteter, de ger massor med energi. Det är ljusglimtar som dessa som gör att de drabbade barnen och familjerna orkar kämpa vidare. 
 
De drabbade familjerna som är medlemmar i Barncancerfonden Södra får följa med på dessa subventionerade resor. Familjerna betalar bara en liten del av vad det egentligen kostar att åka till Legoland. Det behövs pengar för att kunna arrangera den här typen av aktiviteter. Det är därför vi i Gustavs Vänner engagerat oss för de cancersjuka barnen och deras familjer. Vi vill att de cancersjuka barnens ögon ska få lysa av glädje precis som de gjorde på Gustav där på Legoland för elva år sedan. 
 
Hjälp oss att hjälpa! 100% av ditt bidrag kommer att gå direkt till de sjuka barnen och deras familjer. Skänk en slant på Gustavs Vänners bankgiro 560-2719. 
 
Vill du veta mer? Läs på www.gustavs-vänner.se. Gå gärna in på Gustavs Facebook-sida, www.facebook.com/gustavsvanner, gilla, kommentera och dela för att sprida vårt budskap.

Tack!


030926getter4
 

Adress

Gustavs Vänner
c/o Mattias Holgersson
Vässarögatan 42
257 33 Rydebäck

Bankgiro: 560-2719

Kontakt

Tel: 0708-965 975
Mail: info@gustavs-vänner.se
Webb: www.gustavs-vänner.se